Over OFO

Het Open Fanfare Orkest is een fanfareorkest in nieuwe stijl dat op een zo hoog mogelijk niveau muziek maakt onder leiding van Willem van Zee. Op een nieuwe en verfrissende manier zetten we de fanfaremuziek weer op de kaart. Per seizoen organiseren we twee bijzondere projecten die afwisselend bestaan uit samenwerkingen met beroepsmusici, amateurmusici, crossovers met andere muziek- en kunstvormen of voor educatieve doeleinden. OFO biedt je de kans om je op een flexibele manier helemaal op de muziek te richten. Dus geen verkoopacties, straatoptredens of oud papier ophalen, maar gewoon muziek maken in de projecten waarvoor je je inschrijft. En dat samen met andere muzikanten die precies hetzelfde willen.

Het Open Fanfare Orkest verbindt, verbreedt en verbaast:

  • Verbindt: het programma van OFO bestaat uit samenwerkingen met beroepsmusici, amateurmusici, crossovers met andere muziek- en kunstvormen of voor educatieve doeleinden. Daarnaast vindt OFO het belangrijk dat er een goede verbinding is tussen de muzikanten binnen het orkest en tussen het orkest en dirigent.
  • Verbreedt: OFO is horizon verbredend en stimuleert de ontwikkeling van de muzikanten en het orkest door onder andere een opleidingsbudget per sectie. We willen muzikanten in aanraking brengen met alle aspecten van de fanfare muziek en daarmee de blik van zowel muzikanten als publiek verbreden.
  • Verbaast: elk project van OFO brengt iets unieks in de zin van samenwerking, muziekstijl, locatie of educatie. We willen vernieuwend zijn voor zowel muzikanten als publiek en mensen een verrassende kant van de fanfaremuziek laten zien.

Wil je je aanmelden als muzikant voor een project? Kijk dan onder “Speel mee” voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Nieuwsgierig naar de lopende projecten of wil je een nieuw project aanmelden? Kijk dan onder “Projecten” voor meer informatie.

Wil je het Open Fanfare Orkest steunen? Kijk dan onder “Steun ons” voor meer informatie en de mogelijkheden.