Coronaproof fanfare event ‘OFO Live@Buitensoos’

Dit project is in verband met corona maatregelen geannuleerd. Op een later moment zal dit project in aangepaste vorm weer worden opgepakt


Het fanfare event ‘OFO Live@Buitensoos’ is een zo corona-proof mogelijk project van het Open Fanfare Orkest. De afgelopen maanden hebben we gezocht naar een project dat uitdagend genoeg is, waarbij we ons houden aan alle regels rondom corona en rekening houden met de onzekere ontwikkelingen.

We hebben gekozen voor een muzikaal programma van een uur dat we afsluiten met het geven van een livestream vanuit de prachtige zaal de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Met
camera’s uit verschillende hoeken, professionele opnamemicrofoons, een verslaggever en diverse videofragmenten tussen de muziekwerken door wordt het een dynamische livestream om naar te kijken en luisteren. We hebben hiervoor Bigears Productions van Max Boeree (saxofonist van het Metropole Orkest) ingeschakeld.


Originele fanfarewerken
Het programma bestaat uit originele fanfarewerken en speciaal voor fanfare gearrangeerde werken.
We gaan o.a. een bijzonder arrangement geschreven door Harrie Janssen van ‘First Essay for Orchestra’ van Samuel Barber uitvoeren, het gevarieerde ‘Divertimento Festivo’ van Otto Ketting en het prachtige ‘Heaven on Earth’ van Maurice Hamers. Op een van de repetities zal componist Maurice Hamers ook een gastdirectie geven met ‘Heaven on Earth’.


Plan A en plan B
Doordat we niet weten hoe het verloop van corona en de bijbehorende maatregelen zullen zijn, hebben we een extra flexibiliteit en uitloop in het project gebracht. Het project en de livestream gaan alleen door mits we als volledig orkest mogen repeteren en dit ook verantwoord is. Plan B zal in werking gaan wanneer voor of tijdens het project (plan A) blijkt dat we niet als volledig orkest kunnen repeteren. Er kunnen zich 2 opties voordoen:

  1. Voor aanvang van het project zijn de maatregelen zo streng dat we niet als volledig orkest mogen repeteren of als dit qua maatregelen wel mag, is het wellicht niet verantwoord om dit door te laten gaan. Dan besluiten we om gelijk over te stappen naar plan B en bekijken we welke repetitiedata van plan A en B doorgaan. De data in het Olympus College zullen naar verwachting als eerste vervallen, omdat de Hanzehof (Buitensociëteit) een grotere kans heeft om een ontheffing te krijgen.
  2. In de loop van het project (plan A) worden de maatregelen strenger waardoor we als volledig orkest tijdelijk niet meer mogen repeteren of als dit qua maatregelen wel mag, besluiten we alsnog om het niet door te laten gaan, omdat we dit niet verantwoord vinden. Dan stappen we over naar plan B en bekijken we welke repetitiedata doorgaan. Ook dan zullen de data bij de Buitensociëteit de grootste kans hebben.

De repetitiedata en locaties zijn als volgt:

Plan A
30-01 in Olympus College in Arnhem
13-02 in Buitensociëteit in Zutphen
27-02 in Olympus College in Arnhem
06-03 in Olympus College in Arnhem
28-03 in Buitensociëteit in Zutphen
10-04 in Buitensociëteit in Zutphen
17-04 in Olympus College in Arnhem
18-04 in Buitensociëteit in Zutphen. Dit is de livestream dag

Extra repetities bij plan B
24-04 in Buitensociëteit in Zutphen
02-05 in Buitensociëteit in Zutphen
09-05 in Buitensociëteit in Zutphen
15-05 in Buitensociëteit in Zutphen. Dit is de livestream dag

Ook al kunnen we uitwijken naar een plan B we zullen ons te allen tijde houden aan de RIVM maatregelen en het advies van KNMO. Ons coronaprotocol voor dit project vind je hier.

De repetitietijden zijn van 10.00-13.00 uur. Voor de livestream dag hebben we de ochtend en middag gepland. Ga je je inschrijven? Dan is het verzoek om alle repetitie- en livestream data van zowel plan A als plan B in je agenda vast te leggen. 

Kijk onder “Werkwijze inschrijving” voor meer informatie of klik op “Inschrijfformulier” om je aan te melden als muzikant.


Het coronaproof fanfare event wordt mede mogelijk gemaakt door: