Dirigent

Vanaf het eerste uur van het Open Fanfare Orkest is Willem van Zee de dirigent. Onder zijn artistieke leiding wordt het orkest gevormd, repeteren we op zaterdagochtenden voor de projecten en werken we aan een afwisselend programma.

Sinds 1996 heeft Willem van Zee een groot aantal orkesten gedirigeerd en verschillende projecten en theaterproducties gedaan. Daarnaast heeft hij samengewerkt met een aantal grote solisten zoals Gabor Tarkövi (solotrompettist van de Berliner Philharmoniker), Stefan Dohr (solohoornist van de Berliner Philharmoniker) en Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Concertgebouworkest).

Op negenjarige leeftijd begon Willem met lessen op trompet. Vanaf 1989 studeerde hij trompet aan het Rotterdams conservatorium bij Ad van Zon en Edward Carroll. Tijdens zijn studie was hij onder andere trompettist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. In 1991 stapte Willem over op de studie hafa-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. In 1996 behaalde hij zijn DM-diploma en in 1998 zijn UM-diploma. Van 1994 tot 1999 volgde Willem daarnaast een studie orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel. In 1999 behaalde hij hiervoor zijn diploma.

Naast dirigent van het OFO dirigeert Willem van Zee ook bij Harmonie Koningin “Wilhelmina” in Wamel, muziekvereniging OLTO in Loenen en Symfonisch Blaasorkest Ons Genoegen in Rhenen.