Kaartverkoop ‘Expositieconcert Klankkleuren’

Koop nu concertkaarten voor ons ‘Expositieconcert Klankkleuren’ op zaterdagavond 18 juni in Cultura Ede. Kaarten à € 15,00 incl. drankje zijn verkrijgbaar via de website van Cultura Ede of aan de kassa van het theater.

Schilderkunst en muziek

Geniet tijdens deze muzikale expositie van schilderkunst en muziek. Het ‘Expositieconcert Klankkleuren’ is een concert met muziekwerken die geïnspireerd zijn door schilderkunst, maar het is ook een expositie waarbij schilderijen worden getoond die geïnspireerd zijn door muziek.

Op het programma staan o.a. ‘Composition VIII’ van Leon Vliex, ‘Chrysanthemum’ van Max Christensen dat gebaseerd is op een schilderij van Piet Mondriaan, ‘Intermezzo’ uit de Spaanse opera Goyescas en ‘Songs of Sorrow and Joy’ van Micha Hamel.

Cultuurwetenschapper en schrijver dr. Natascha Veldhorst zal de nauwe relatie tussen muziek en schilderkunst toelichten. De rode lijn in haar werk is het zoeken naar de verbinding tussen muziek en kunst. Veldhorst heeft o.a. het fascinerende boek ‘Van Gogh & muziek: symfonie in blauw en geel’ geschreven. Daarin laat ze zien dat muziek in het leven en werk van Vincent van Gogh belangrijker was dan gedacht.

Schilder Juliette Calis maakt met haar cursisten een schilderij dat de indrukken van het muziekwerk ‘Songs of Sorrow and Joy’ van Micha Hamel weergeeft. Het idee is dat de cursisten als een soort levende seismografen gaan reageren op de muziek.

Hiervan wordt één compositie gemaakt die bestaat uit lijnen en vakken die daarna worden beschilderd door de cursisten. Dit kunstwerk zal mede geïnspireerd zijn op het werk van kunstenaars Paul Klee en Wassily Kandinsky. Daarnaast zullen de cursisten ook een eigen werk gaan exposeren in de foyer van Cultura Ede.