Bijzonder werk van Micha Hamel ‘Songs of Sorrow and Joy’

Op 18 juni zullen we het muziekwerk ‘Songs of Sorrow and Joy’ van Micha Hamel uitvoeren. In het werk schetst Micha Hamel muzikaal het kleurenpalet van een fanfare op een geheel eigen wijze, of beter gezegd: eigenzinnige wijze. Want in deze bonte verzameling van liedjes, marsen, walsjes, jazz- en filmische muziek is Hamel weliswaar de clichématige identiteit van de verschillende melodieën zeker niet uit de weg gegaan, maar vooral heeft hij harmonische en vormtechnische ingrepen opgenomen en daarmee voor flink veel verrassingen gezorgd. Waaraan de componist, tevens taalliefhebber en gastdocent Neerlandistiek, nog toevoegt: “In het werk worden de emblematische gestaltes van het muzikale basismateriaal in een ander daglicht geplaatst om zo de platgetreden paden van de blaasmuziek te overstijgen.”

Daarmee ontstond een werk waarin Hamel voor een karikatuur van elementen uit de blaasmuziek tekent en daarbij niet schroomde om voor elke sectie van de fanfare partijen te schrijven met de nodige muzikale en technische uitdagingen.

Nieuwsgierig naar dit bijzondere muziekwerk? Kom naar ons concert op zaterdagavond 18 juni in Ede. Kaarten zijn te koop via de website van Cultura Ede of aan de kassa van het theater.