Masterclass Martin Geessinck

Tijdens project 5 ‘Expositieconcert Klankkleuren‘ krijgt de slagwerksectie op 7 mei een masterclass van Martin Geessinck! Binnen deze sectie zijn er nog 2 plekken vrij voor zowel melodisch als niet-melodisch/percussie.

Martin Geessinck studeerde aan het conservatorium van Arnhem in 1996 af als docerend musicus en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam in 1999 als uitvoerend musicus.

Van 1989 tot 1994 was hij lid van het Nationaal Jeugd Fanfareorkest. Eerst onder leiding van Piebe Bakker en later van Danny Oosterman. In die tijd speelde hij veel in allerlei HaFaBa orkesten waaronder het Gelders Fanfareorkest en ook het Nederlands Koperensemble onder leiding van Tijmen Botma.

Sinds zijn afstuderen werkt en werkte Martin als freelance slagwerker bij bijna alle professionele symfonieorkesten van Nederland. Hij nam deel aan tournees door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, China en Japan. In 2007/2008 werkte hij in vaste dienst voor het toenmalige Gelders Orkest.

Ook in de kamermuziek was en is Martin actief. Naast allerlei ad hoc kamermuziekensembles, maakte hij deel uit van een duo voor slagwerk en saxofoon en speelde in binnen- en buitenland, waarbij een studie van drie maanden aan het vermaarde Banff Centre for the Arts in Canada als een hoogtepunt gezien kan worden. Dit resulteerde in nieuwe composities voor deze speciale combinatie en concerten in onder meer Banff, Canmore en de concertzaal van de universiteit van Calgary.

Sinds 2003 houdt Martin zich intensief bezig met het bestuderen en uitvoeren van traditionele trommelstijlen met Trommelgroep RADAC.

Martin is sinds 2002 als hoofdvakdocent klassiek slagwerk verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.

Incidenteel was Martin als gastdocent actief aan het Conservatorium van Gent (Belgie) en het Conservatorium van Luxemburg Stad. Verder is hij als slagwerkdocent verbonden aan Kunstwerk Het Musiater te Zevenaar en De Nieuwe Arnhemse Muziekschool. Een docentencollectief uit Arnhem.

Wil je ook een masterclass van Martin Geessinck volgen en meedoen met project 5? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier!

Meer informatie over het project “Expositieconcert Klankkleuren”, repetitie- en concertdata vind je hier

ps: stuur dit bericht gerust door naar muzikanten die mee zouden willen doen met OFO