Masterclass van Perry Hoogendijk

Op 7 mei krijgt de bas- en euphoniumsectie een masterclass van Perry Hoogendijk! Dit als onderdeel van project 5 ‘Expositieconcert Klankkleuren‘. Binnen deze secties zijn er nog 2 plekken vrij:
– 1x bes bas
– 1x euphonium

Perry Hoogendijk (1971) behaalde zijn diploma Docerend en Uitvoerend Musicus aan het Hilversums Conservatorium. Hij zette zijn studie voort aan de conservatoria van Essen en Detmold, waar hij les kreeg van Hans Nickel, solotubaïst van het WDR Sinfonieorchester in Keulen. Ook maakte Perry een aantal studiereizen naar Chicago, waar hij les kreeg van Rex Martin, Gene Pokorny en Charles Vernon, en deelnam aan een van de laatste masterclasses van de legendarische tubaïst en pedagoog Arnold Jacobs.

In 1997 werd Perry door Roger Bobo uitgenodigd om op de Internationale Tuba Conferentie in Riva del Garda, Italië, als Emerging Young Artist een soloprogramma te spelen. In december 1999 was hij finalist tijdens de solo-tubacompetitie van het TubaMania festival in Sydney.

Tussen 1996 en 2004 was Perry Hoogendijk tubaïst van het Noordhollands Philharmonisch Orkest (later opgegaan in Holland Symfonia). Sinds september 2004 is Perry verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest als solotubaïst en als docent tuba aan het Conservatorium van Amsterdam.

Perry Hoogendijk zet zich in voor het ontwikkelen van nieuw repertoire voor tuba. In 2013 verscheen zijn cd Quicksilver met nieuwe werken voor tuba solo begeleid door diverse hafabra-ensembles.

Wil je ook een masterclass van Perry Hoogendijk volgen en meedoen met project 5? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier!

Meer informatie over het project “Expositieconcert Klankkleuren”, repetitie- en concertdata vind je hier

ps: stuur dit bericht gerust door naar muzikanten die mee zouden willen doen met OFO