Muziekwerk Aurora te horen op 15 januari

Een van de muziekwerken die uitgevoerd worden op 15 januari is Aurora. Hieronder vind je meer informatie over dit prachtige muziekwerk. 

Aurora Eric Swiggers 
Aurora werd gecomponeerd in opdracht van Fanfare Aurora Heesch ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan in 2006.  

Het is een eendelige compositie over het ontstaan van het dorp Heesch. De  Peelrandbreuklijn wordt hierbij als uitgangspunt genomen voor het ontstaan van de diverse landschappen en uiteindelijk het dorp Heesch. 

Het werk begint met een langzame, duistere inleiding waarin het lage koper de diepe aardlagen verbeeldt, die zich beginnen te roeren. Dan introduceert de euphonium solistisch het thema ‘Heesch’, dat bestaat uit de tonen H(= B) E E S (= Es) C H.  

Dit thema komt in verschillende varianten terug en wordt daarnaast diverse malen abrupt onderbroken. 

Aurora is Latijn voor dageraad en ook de naam van de Romeinse Godin van de dageraad. Richting het slot horen we het aanbreken van de dag en het opgaan van de zon terug in de solo van de altsaxofoon. De componist liet zich voor deze compositie inspireren door grootmeester Maurice Ravel. 

Kaarten voor het concert van 15 januari zijn verkrijgbaar bij theater Hanzehof.