Fnugg Blue met solist Oystein Baadsvik!

Eén van de werken die de wereldberoemde tubaist Oystein Baadsvik met het Open Fanfare Orkest gaat uitvoeren op 1 december 2018 is Fnugg Blue. Dit muziekwerk is nu al een moderne klassieker. Baadsvik beschrijft het werk zelf als volgt: “In Fnugg Blue zijn de diverse klankkleuren van de tuba te horen. Het is een improvisatie met invloeden van de instrumenten van de Australische Aboriginals (de didgeridoo) en met elementen van de Noorse volksmuziek”.

Hij zingt en speelt tegelijkertijd en past daarbij ook nog de zogeheten “lipbeat” toe. Fnugg betekent in het Noors iets kleins en gewichtsloos, zoals een sneeuwvlok. Het werk is voor het eerst uitgevoerd tijdens een gala concert van de Europese Brassband Kampioenschappen in Bergen in mei 2003. Een opname is alvast onderaan dit bericht toegevoegd. Het OFO is zeer verheugd om samen met Oystein Baadsvik dit werk uit te voeren tijdens het kick off concert: https://youtu.be/mHMyrhilkdo